Solidaridad

Het eiland van de weduwen

Aan de oostkust van Nicaragua ligt het dorp Chichigalpa met de bijnaam 'Het eiland van de weduwen'. In de afgelopen 20 jaar zijn er meer dan 25.000 mannen overleden aan chronisch nierfalen. De oorzaak was lange tijd onbekend. Deze mannen werkten in de suikerrietkap waar ze 6 tot 7 dagen in de week 12 uur per dag meer dan 12.000 kilo suikerriet per dag kapten in de brandende zon. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat oververhitting, uitdroging en uitputting in combinatie met het drinken van suikerhoudende drankjes de oorzaak van dit nierfalen is. Solidaridad wil deze ‘epidemie’ stoppen door betere arbeidsomstandigheden te creëren en uitdroging tegen te gaan. Daarnaast helpt Solidaridad de bevolking met het verbeteren van de gezondheidszorg en geeft zij jongeren de mogelijkheid om zich in andere beroepen te ontplooien.

2014 - Het eiland van de weduwen

Project
Voor de mannen uit het dorp Chichigalpa (Nicaragua) betere arbeidsomstandigheden creëren en uitdroging tegen te gaan tijdens hun suikerrietkap-werkzaamheden.
Bijzonder project in
2014
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.990.000