PAX

Lessen in vrede

De jongste generatie in Syrië kent alleen oorlog. Kinderen zijn getraumatiseerd en weten niet meer wat vrede is. Scholen zijn kapotgebombardeerd en ouders durven hun kinderen niet naar school te sturen uit angst voor het aanhoudende geweld. De gebouwen die er nog zijn missen de benodigde inrichting, materialen en leerkrachten. Na de val van Aleppo heeft  PAX -  samen met haar lokale partner in Syrië Kesh Malek - het project ‘Lessen in Vrede’ voortgezet in het gebied ten noorden van Aleppo, dichtbij de Turkse grens. Daar maken we zeven gebouwen geschikt om als school te gebruiken, met schuilmogelijkheden. Hiermee wordt het voor 2000  jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar mogelijk om weer naar school te gaan. Op school krijgen ze de kennis, vaardigheden en inzichten om tolerante, actieve en vrije burgers te worden.

Lessen in vrede

Project
PAX wil met het project ‘Lessen in Vrede’ zeven gebouwen in Syrië geschikt maken om als school te gebruiken, met schuilmogelijkheden.
Bijzonder project in
2016
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.240.000