Wereld Natuur Fonds

Peperpot, Nature Park Tales, Trails & Treasures

Plantage Peperpot ligt aan de Surinamerivier op 15 kilometer van Paramaribo. Het kent een lange historie als koffie- en cacaoplantage. De oude plantage staat in directe verbinding met het Amazonegebied. Suriname is één van de weinige landen met grote oppervlakten onaangetast bos en een ongekende rijkdom aan planten en dieren. Vooral vogels bezorgen Peperpot internationale faam.  Peperpot Natuur Park is de ideale plek voor bezoekers om het oerwoud te ontdekken. 

Stichting Peperpot Natuur Bos en het Wereld Natuur Fonds werken samen om de natuur, de biodiversiteit en het cultureel erfgoed van de historische plantage Peperpot te behouden. Aantrekkelijk voor toeristen. Maar ook voor Surinaamse families en studenten. Dankzij een nieuw Discovery Center en een interactief educatieprogramma ervaren zij in Peperpot hoe belangrijk het is om ‘hun’ natuurlijke schatten te beschermen.

2014 - Peperpot, Nature Park Tales, Trails & Treasures

Project
Stichting Peperpot Natuur Bos en het Wereld Natuur Fonds werken samen om de natuur, de biodiversiteit en het cultureel erfgoed van de historische plantage Peperpot te behouden.
Bijzonder project in
2014
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.380.000