Kinderfonds MAMAS

Powergirls!

Voor jonge meisjes is Zuid-Afrika één van de meest gevaarlijke en uitzichtloze  landen om in op te groeien. Meisjes zijn vaak kwetsbaar voor (seksueel) geweld en tienerzwangerschappen, waardoor hun toekomstkansen slecht zijn. Met het programma Powergirls! maakt Kinderfonds MAMAS deze meisjes weerbaarder om zo hun kans op een betere toekomst te vergroten. Het Powergirls!-programma geeft meisjes in wekelijkse workshops training over dingen als vriendschap, seksualiteit, gezondheid, werk, (zelf)respect en eerlijkheid. De aanpak is door Kinderfonds MAMAS al met veelbelovende resultaten getest. Met de extraproject-bijdrage rolt de organisatie deze nieuwe aanpak nu uit in haar hele netwerk. In drie jaar tijd zullen de Powergirls-coördinatoren in totaal 2000 meisjes trainen.

2019 - Powergirls!

Project
Het Powergirls!-programma geeft meisjes in wekelijkse workshops training over dingen als vriendschap, seksualiteit, gezondheid, werk, (zelf)respect en eerlijkheid.
Bijzonder project in
2019
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.200.000