Stichting DOEN

DOEN Participaties

Al vanaf de oprichting houdt Stichting DOEN zich bezig met het stimuleren van sociaal ondernemerschap door het doen van impact investeringen.
Via DOEN Participaties zijn de afgelopen 25 jaar al veel sociale ondernemingen gesteund. Meerdere daarvan zijn met hulp van deze investeringen doorgegroeid tot succesvolle bedrijven. Maar ook al zijn ze nu een stuk groter, DOEN merkt toch dat het in de praktijk nog steeds lastig is voor dit soort sociale ondernemingen om voldoende investeringen aan te trekken om verder te kunnen groeien.
Daarnaast hebben de bedrijven behoefte aan kennis, netwerk en ondersteuning om hun impactdoelstellingen te bereiken. De extra bijdrage van de Postcode Loterij gaat DOEN de komende jaren gebruiken om dit soort bedrijven verder te helpen door bijvoorbeeld grotere investeringen te doen. Hierbij richt DOEN zich vooral op producenten van duurzame consumentenproducten: eerlijke en groene producten die duurzaam consumeren ‘het nieuwe normaal’ maken.

2020 - Stichting DOEN - DOEN Participaties

Project
Grotere investeringen voor sociale ondernemingen voor duurzame consumentenproducten
Bijzonder project in
2020
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4,5 miljoen