UNICEF en Stichting Vluchteling

Stop seksueel geweld in conflictgebieden

Eén op de drie meisjes en vrouwen krijgt in haar leven te maken met seksueel geweld. In tijden van oorlog neemt seksueel geweld nog eens toe: het kan dan doelgericht als oorlogswapen worden ingezet.

In Congo zijn 2,6 miljoen mensen ontheemd, van de Syrische buurlanden heeft Libanon met 1,1 miljoen Syriërs de meeste vluchtelingen opgenomen. Ze kampen met veel problemen waarvan seksueel geweld het meest onzichtbare probleem is.

Stichting Vluchteling, UNICEF Nederland en Instituut Clingendael bundelen de krachten om seksueel geweld aan te pakken en uit de onzichtbaarheid te halen.  De organisaties zetten zich in eerste instantie in om de overlevers van seksueel geweld in de Democratische Republiek Congo en Libanon de juiste zorg te bieden.

In twee jaar tijd gaan ze met de steun van de Postcode Loterij een fundament leggen om de strijd tegen seksueel geweld te ondersteunen. Hiermee helpen ze meisjes, vrouwen, jongens en mannen en dragen ze bij aan het voorkomen van nieuwe slachtoffers.

2015 - Stop seksueel geweld in conflictgebieden

Project
Seksueel geweld aan te pakken en uit de onzichtbaarheid te halen.
Bijzonder project in
2015
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.750.000