Leprastichting en Liliane Fonds

These shoes are made for walking

In Zuidoost Azië hebben twee miljoen mensen te maken met voet- en loopproblemen. Het Liliane Fonds en de Leprastichting hebben samen een internationaal trainingsprogramma opgezet om in deze regio mensen van orthopedische schoenen te voorzien. Daarnaast zetten de twee organisaties een netwerk van werkplaatsen op in Vietnam, Indonesië, Burma, Laos en Cambodja met goed opgeleide orthopedische schoenmakers.

De nieuwe opleiding heeft haar basis in Hanoi in Vietnam aan de VIETCOT Universiteit. De nieuwe orthopedische werkplaatsen krijgen hun plek in bestaande werkplaatsen. Tijdens de opleiding leren de studenten hoe ze het beste met de beschikbare materialen en gereedschappen uit hun eigen omgeving kunnen werken, en leren ze hoe ze de schoenen aan de man kunnen brengen.

Onderdeel van het project is het creëren van een online platform, zodat studenten uit de hele regio met elkaar in contact blijven om ook na de opleiding ervaringen uit te wisselen. Daarnaast zijn gerenommeerde opleidingen uit Nederland bij het project betrokken om hun kennis met de regio te delen.

2013 - These shoes are made for walking

Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.020.000