African Parks Network en de Postcode Loterij: samen voor herstel en behoud van Afrikaanse wildparken

African Parks Network werkt met overheden samen om kwetsbare natuurgebieden te beschermen en te herstellen. De organisatie beheert grote wildparken in diverse Afrikaanse landen, waarbij verduurzaming van de leefomgeving voor dieren en mensen rondom het park centraal staan.

African Parks Network wordt sinds 2010 gesteund door de Postcode Loterij.
Sinds de start van de samenwerking heeft de organisatie voor haar activiteiten 15,2 miljoen euro ontvangen van de loterij.

African Parks Network

Thema's
Natuurbescherming
Gesteund sinds
2010
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 7.497.000,-

Hoe zorgt African Parks Network voor bescherming van Afrikaanse wildparken?

Actief natuurbeheer

African Parks traint rangers om de natuur zo goed mogelijk te beschermen voor bedreigingen van buitenaf, waarvan stroperij er een is. Zodra een park veilig is, brengt African Parks verdwenen diersoorten terug om het park aantrekkelijk te maken voor toerisme. Waar nodig beveiligt African Parks de parkgrenzen door afrastering en dragen we - vooral in conflictgebieden - door wetshandhaving bij aan regionale veiligheid.

Aandacht voor de lokale bevolking

Draagvlakontwikkeling bij de lokale bevolking is een voorwaarde voor succes op de lange termijn. African Parks werkt daarom intensief samen met de lokale gemeenschap om te komen tot duurzaam gebruik van het ecosysteem en investeert daarbij ondermeer in onderwijsprojecten, gezondheidszorg en capaciteitsontwikkeling.

Verduurzaming

Op drie terreinen probeert African Parks de parken te verduurzamen: ecologisch, financieel en sociaal-economisch. African Parks werkt toe naar een gezond ecosysteem met herstel van de natuur; ontwikkeling van inkomsten uit toerisme en een lokale bevolking die baat heeft bij het voortbestaan van het park.

AfricanParksNetwork_Hoe_Leeuwen.jpg

Bijzondere projecten van African Parks Network

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft African Parks Network ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten:

Droomfondsproject 2020 - € 16.900.000 - Onbegrensd door Afrika

Extra project 2018 - € 2.997.000 - Beheer natuurgebied Ennedi Massif (Tsjaad)

Extra project 2016 - € 2.625.000 - Restoration Liwonde National Park & Nkhotakota Wildlife Reserve

04.x_detailpagina_winston.jpg

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we meer dan 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

AfricanParksNetwork_Benieuwd_Antilopen.jpg

Benieuwd naar het werk van African Parks Network?

Naar de website