Aidsfonds

Al 36 jaar werkt Aidsfonds samen aan een wereld zonder aids en zonder nieuwe hiv-infecties. Sinds de oprichting van Aidsfonds is er veel bereikt. Zo bestaan er dankzij wetenschappelijk onderzoek levensreddende medicijnen voor mensen met hiv. Helaas krijgen ruim 10 miljoen mensen met hiv deze medicijnen niet. Hierdoor overlijdt er iedere 46 seconden iemand aan de gevolgen van aids. Een geliefde, broer, moeder, vader of kind.  

Mensen in Oost en Zuidelijk Afrika worden het hardst getroffen door de aidsepidemie, En in Oost-Europa en Centraal-Azië is er een enorme stijging van het aantal nieuwe hiv-infecties.

Het doel van Aidsfonds is om aids de wereld uit te krijgen. Dit doet zij door projecten te steunen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, preventie, behandeling en mensenrechten. Aidsfonds is er voor iedereen ongeacht geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur, afkomst of sociale klasse. Waar ook ter wereld.

Aidsfonds

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking, Mensenrechten, Gezondheid
Gesteund sinds
2001
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 14.351.000,-

Aidsfonds steunt en helpt, waar ook ter wereld:

  1. De meest vernieuwende initiatieven
  2. De slimste wetenschappers
  3. De dapperste voorvechters
  4. De hardst getroffen groepen
Aidsfonds_Hoe.jpg

Bijzondere projecten van Aidsfonds

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft het Aidsfonds ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Extra project 2018 - € 1.051.000 - Alarmfase hiv in Oost-Europa en Centraal-Azië

Extra project 2015 - € 1.990.000 - Doorbraak in aidsbestrijding: de laatste slag

Droomfonds 2011- € 8.800.000 - Doorbraak in aidsbestrijding

Carolien.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

Aidsfonds_benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van Aidsfonds?

Naar de website