Aidsfonds en de Postcode Loterij: Samen naar een wereld zonder aids

Al 35 jaar werkt Aidsfonds samen aan een wereld zonder aids en zonder nieuwe hiv-infecties. Sinds de oprichting van Aidsfonds is er veel bereikt, zo bestaan er dankzij wetenschappelijk onderzoek levensreddende medicijnen voor mensen met hiv. Helaas krijgt één derde van de 38 miljoen mensen met hiv deze medicijnen niet. Hierdoor overlijden er dagelijks bijna 1900 mensen aan de gevolgen van aids, waaronder 260 kinderen van 0 tot 14 jaar. Afrika wordt het hardst getroffen door de aidsepidemie, en in Oost-Europa en Centraal-Azië is er een enorme stijging van het aantal mensen met hiv.

Het doel van Aidsfonds is om aids de wereld uit te krijgen. Dit doet zij door projecten te steunen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, preventie, behandeling en mensenrechten. Aidsfonds is er voor iedereen ongeacht geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur, afkomst of sociale klasse, waar ook ter wereld. 

Aidsfonds wordt sinds 2001 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft het Aidsfonds van de loterij 47,2 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Aidsfonds

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking, Mensenrechten, Gezondheid
Gesteund sinds
2001
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 14.351.000,-

Aidsfonds steunt en helpt, waar ook ter wereld:

  1. De meest vernieuwende initiatieven
  2. De slimste wetenschappers
  3. De dapperste voorvechters
  4. De hardst getroffen groepen
Aidsfonds_Hoe.jpg

Bijzondere projecten van Aidsfonds

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft het Aidsfonds ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Extra project 2018 - € 1.051.000 - Alarmfase hiv in Oost-Europa en Centraal-Azië

Extra project 2015 - € 1.990.000 - Doorbraak in aidsbestrijding: de laatste slag

Droomfonds 2011- € 8.800.000 - Doorbraak in aidsbestrijding

Carolien.png

Steun Aidsfonds en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 100 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Aidsfonds_benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van Aidsfonds?

Naar de website