Kinderfonds MAMAS

Kinderfonds MAMAS steunt inspirerende Zuid-Afrikaanse vrouwen die opstaan voor de meest kwetsbare kinderen van hun land. Deze MAMAS bieden in 57 projecten samen inmiddels meer dan 60.000 kinderen dagelijkse zorg en veiligheid, en daarmee: een kans op een betere toekomst.

In Zuid-Afrika moeten nog altijd miljoenen kinderen zien te overleven in de harde werkelijkheid van extreme armoede, geweld, honger, uitsluiting en verwaarlozing. Zonder hulp hebben zij geen enkele kans. Gelukkig zijn er de MAMAS. Zij kijken niet weg als een kind in nood is.

Kinderfonds MAMAS wordt sinds 2000 door de Nationale Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Kinderfonds MAMAS van de loterij 15,7 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Kinderfonds MAMAS

Thema's
Ontwikkelings-samenwerking
Gesteund sinds
2000
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4.700.000,-

Hoe zorgt Kinderfonds MAMAS voor een eerlijke kans voor kinderen in Zuid-Afrika?

MAMA POWER

Al meer dan 2000 lokale MAMAS vormen samen de beweging van hoop in Zuid-Afrika. Kinderfonds MAMAS gelooft in deze MAMAS die zich inzetten voor de meest kwetsbare kinderen; want MAMA POWER werkt. Door ‘mamakracht’ te steunen, kiest Kinderfonds MAMAS voor de levensreddende cirkel van dagelijkse zorg, liefde en bescherming die moeders eigen is. Liefdevol, trouw en onverzettelijk. De MAMAS brengen dagelijks in praktijk wat Nelson Mandela ooit zei: “alle kinderen zijn ónze kinderen.”

Lokaal initiatief

De MAMAS komen zélf in actie in hun eigen directe omgeving. Zij nemen het initiatief waardoor er duurzaam draagvlak ontstaat; zij voelen zich verantwoordelijk en bepalen zelf welke zorg nodig is. Zij weten immers het beste waarmee de kinderen echt geholpen zijn. En natuurlijk bepalen de MAMAS ook zelf hoe zij de steun besteden. Daarvoor maakt ieder project elk jaar een plan dat daarna als afspraak geldt. Kinderfonds MAMAS ziet strikt toe op het nakomen van deze afspraken.

Keten van trouw

Hulp aan een kind is altijd een kwestie van lange adem en trouw. De kinderen verdienen de trouwe zorg van de MAMAS: niet alleen een boterham vandaag maar een breed pakket aan zorg tot ze op eigen benen kunnen staan. Daarom belooft Kinderfonds MAMAS de projecten steeds steun voor perioden van drie jaar, met steeds weer verlenging van drie jaar als alles goed gaat.

mamas-hoe.jpg

Bijzondere projecten van Kinderfonds MAMAS

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Kinderfonds MAMAS ook een extra schenking voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over dit project.

Extra project najaar 2019 - € 2.200.000 - Powergirls!

Extra project 2007 - € 3.400.000 - Children’s Hospital

692bdf4e-ec31-439f-9681-0c0ad356b995_image4551472580611219684.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

mamas-benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van Kinderfonds MAMAS?

Naar de website