KNCV Tuberculosefonds en de Postcode Loterij: Samen voor een wereld zonder TBC

Tuberculose (TBC) is de dodelijkste infectieziekte ter wereld. Iedere dag sterven er ruim 4.000 mensen, waaronder 640 kinderen, aan. Het is de meest voorkomende doodsoorzaak onder hiv/aidspatiënten en sterk verbonden met de groeiende problemen rondom antibioticaresistentie, omdat medicijnen tegen TBC niet meer werken. KNCV Tuberculosefonds is in de ruim 115 jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot het belangrijkste expertisecentrum voor TBC-zorg en -preventie wereldwijd. De organisatie werkt nauw samen met overheden en partners in Afrika en Centraal- en Oost-Azië. Met de bijdrage van de Postcode Loterij kan het fonds zijn internationale voortrekkersrol versterken, onder meer door innovatief veldonderzoek en kennisdeling tussen medewerkers in verschillende landen.

KNCV Tuberculosefonds wordt sinds 2018 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 2,7 miljoen euro van de loterij.

KNCV Tuberculosefonds

Thema's
Gezondheid
Gesteund sinds
2018
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 14.700.000,-

Bijzondere projecten van KNCV Tuberculosefonds

Met de reguliere, jaarlijkse bijdrage kan het KNCV Tuberculosefonds bijzondere projecten realiseren. Lees hieronder meer over een aantal van deze projecten:

2021 - € 11.100.000 - Nooit meer een pandemie

04.x_detailpagina_winston.jpg

Help ons om KNCV Tuberculosefonds te steunen

De Nationale Postcode Loterij steunt meer dan 100 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook KNCV Tuberculosefonds blijven steunen. Wilt u net als 3 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Speel mee

KNCV-benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van KNCV Tuberculosefonds?

Naar de website