KNCV Tuberculosefonds en de Postcode Loterij: Samen voor een wereld zonder TBC

Tuberculose (TBC) is sinds jaar en dag de meest dodelijke infectieziekte ter wereld, recentelijk alleen ingehaald door het coronavirus. Het is onvoorstelbaar, maar rond de 1,5 miljoen mensen overlijden jaarlijks aan tuberculose, waaronder ruim 150.000 kinderen. Onnodig, want TBC is te genezen. Iedere dag werkt het KNCV Tuberculosefonds samen voor één doel: een wereld vrij van TBC.

Het Tuberculosefonds zet zich sinds 1903 in om TBC te bestrijden. In Nederland is TBC, mede dankzij het werk van het Tuberculosefonds, onder controle. Maar zolang er nog TBC in de wereld is, blijft deze ziekte ook in Nederland bestaan. TBC kent immers geen grenzen. Inmiddels werken ze wereldwijd en de organisatie geldt als hét internationale expertisecentrum op het gebied van TBC-bestrijding en voorlichting. Met hun werk helpen ze TBC-patiënten wereldwijd om op tijd de juiste diagnose en behandeling te krijgen. Op die manier worden meer besmettingen en resistente vormen van TBC voorkomen en helpen zij levens redden.

KNCV Tuberculosefonds wordt sinds 2018 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 2,7 miljoen euro van de loterij.

KNCV Tuberculosefonds

Thema's
Gezondheid
Gesteund sinds
2018
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 14.700.000,-

Bijzondere projecten van KNCV Tuberculosefonds

Met de reguliere, jaarlijkse bijdrage kan het KNCV Tuberculosefonds bijzondere projecten realiseren. Lees hieronder meer over een aantal van deze projecten:

2021 - € 11.100.000 - Nooit meer een pandemie

04.x_detailpagina_winston.jpg

Help ons om KNCV Tuberculosefonds te steunen

De Nationale Postcode Loterij steunt meer dan 100 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook KNCV Tuberculosefonds blijven steunen. Wilt u net als 3 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Speel mee

KNCV-benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van KNCV Tuberculosefonds?

Naar de website