Liliane Fonds en de Postcode Loterij: samen gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden sterker maken

Het Liliane Fonds helpt kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden met medische en sociale revalidatie. De organisatie draagt bij aan een wereld waarin ook arme kinderen met een handicap al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. Samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maakt het Liliane Fonds kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Het Liliane Fonds wordt sinds 2000 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie voor haar activiteiten 26,8 miljoen euro van de loterij.

Liliane Fonds

Thema's
Ontwikkelings-samenwerking
Gesteund sinds
2000
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 6.750.000,-

Bijzondere projecten van het Liliane Fonds

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft het Liliane Fonds ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.

Extra bijdrage 2017 - € 1.800.000 - Een veilig bestaan voor albinokinderen in Tanzania i.s.m. Human Right Watch

Extra bijdrage 2013 - € 2.020.000 - These shoes are made for walking

Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

Wat doet het Liliane Fonds?

Inclusieve wereld

Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook arme kinderen met een handicap al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. Samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maakt het Liliane Fonds kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker.

Belemmeringen verminderen

Het Liliane Fonds vermindert de belemmeringen die een direct gevolg van de handicap zijn en maakt kinderen weerbaar en zelfbewust. De situatie, het karakter en de behoeften van een kind zijn altijd het uitgangspunt bij de ondersteuning. De ouders of verzorgers vervullen een sleutelrol.

Gedragsverandering

Het Liliane Fonds vermindert de belemmeringen die kinderen ondervinden doordat de omgeving niet op hun participatie is ingesteld. Denk aan de (sociale) infrastructuur, communicatie, houding en gedrag van andere mensen en het beleid van de (lokale) overheid.

D_04_LilianeFonds_Hoe.jpg
D_04_LilianeFonds_Benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van het Liliane Fonds?

Naar de website