Natuur & Milieu en de Postcode Loterij: op weg naar een duurzame toekomst voor iedereen

Natuur & Milieu gelooft in een duurzame toekomst voor iedereen. Waarin we leven, wonen en werken zonder een negatief effect op het klimaat en de natuur. Samen met mensen, bedrijven en overheden werkt de organisatie aan oplossingen om dit te bereiken. Zodat we kunnen reizen en energie gebruiken, maar dan schoon en duurzaam; we lekker en gezond eten zonder de natuur te schaden; we spullen hergebruiken in plaats van opgebruiken.

Natuur & Milieu wordt sinds 1996 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 56,7 miljoen euro voor haar activiteiten.

Natuur & Milieu

Thema's
Klimaat
Gesteund sinds
1996
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 17.500.000,-

Hoe werkt Natuur & Milieu aan een duurzame toekomst?

Positieve en inspirerende oplossingen

Vanaf de oprichting in 1972, staat Natuur & Milieu aan de wieg van vele duurzame oplossingen. Zo lanceerde ze de eerste elektrische auto in Nederland, vond Het Nieuwe Werken uit en maakte Flexitariër het nieuwe normaal.

Samen kunnen we meer

Samen met mensen, bedrijven en overheden werkt Natuur & Milieu aan concrete oplossingen. Dat doet ze met onderzoek, lobby en campagnes. 
De organisatie informeert mensen over ontwikkelingen in de markt als energiebesparing, minder vlees eten en andere manieren van reizen. Samen met koplopers in het bedrijfsleven stimuleert Natuur & Milieu een duurzaam aanbod van producten en diensten, en vergroot de vraag daarnaar. En ze oefent druk uit op overheid en politiek om beleid te verduurzamen.

Duurzaam beleid stimuleren

Zonder actieve overheden is een klimaatneutrale samenleving onhaalbaar. Met goed beleid en regelgeving worden duurzame oplossingen aantrekkelijk voor iedereen, en worden vervuilende activiteiten aangepakt. Daarom oefent Natuur & Milieu druk uit op overheden en politiek om duurzame maatregelen vast te leggen en vervuiling te verbieden, begrenzen of beprijzen. Altijd gebaseerd op feiten.

klein_Natuur-Milieu-Federaties-NMO-groene-speurtocht-met-Isala-ziekenhuis.jpg

Bijzondere projecten van Natuur & Milieu

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Natuur & Milieu ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.

Droomfonds 2019- € 8.500.000 - De Rijke Noordzee

Extra project 2017 - € 1.446.000 - Nederland Zoemt

Carolien.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

D_04_Natuur&Milieu_Benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van Natuur & Milieu?

Naar de website