Peace Parks Foundation en de Postcode Loterij: voor een rechtvaardige wereld waarin grote natuurparken bijdragen aan economische vooruitgang in zuidelijk Afrika

Door het creëren van enorme natuurgebieden over landgrenzen heen in zuidelijk Afrika realiseert de Peace Parks Foundation bijzondere grensoverschrijdende natuurgebieden. Hiermee ondersteunt de Peace Parks Foundation de economische ontwikkeling, het behoud van biodiversiteit en regionale stabiliteit.

Dat is goed voor de lokale bevolking. Want toerisme als mogelijke inkomstenbron kan armoede tegengaan. Daarnaast zorgt duurzaam landgebruik en bos- en natuurbeheer voor betere toegang tot gezonde voeding, gezondheidszorg en onderwijs.

De Peace Parks Foundation wordt sinds 2002 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 42,5 miljoen euro voor haar activiteiten.

Peace Parks Foundation

Thema's
Natuurbescherming
Gesteund sinds
2002
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 9.750.000,-

Hoe realiseert de Peace Parks Foundation haar doelstellingen?

Samenwerking bevorderen

Door samen te werken met bestaande organisaties en processen te faciliteren die ertoe leiden dat overheden graag met elkaar samenwerken om grensoverschrijdende natuurparken te realiseren.

Vasthouden aan het originele concept

Door vast te houden aan het originele concept, dat wil zeggen;

1. Door zich te richten op het identificeren van grote natuurgebieden die in potentie veel lokale gemeenschappen goed zullen doen.

2. Door de focus te leggen op onderwijs in park- en toerisme management.

3. Door aandacht te besteden aan infrastructuur in deze grensoverschrijdende parken.

Nooit toegeven aan corruptie

Door excellent financieel management en nooit toe te geven aan corruptie.

PeaceParksFoundation_Hoe.jpg

Bijzondere projecten van de Peace Parks Foundation

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft de Peace Parks Foundation ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.

Droomfonds 2020 - € 16.900.000 – Onbegrensd door Afrika

Extra project 2019 - € 3.000.000 - Protecting wildlife corridors

Droomfonds 2014 - € 14.400.000 - Neushoorns zijn goud waard

Carolien.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE