PharmAccess en de Postcode Loterij: samen werken aan toegang tot goede zorg in Afrika

PharmAccess is een internationale organisatie zonder winstoogmerk, die zich inzet om betaalbare en goede gezondheidszorg toegankelijk te maken voor iedereen, onafhankelijk van gender, sociale klasse, woonplaats en inkomen.

In geïndustrialiseerde landen als Nederland wordt de toegang tot goede gezondheidszorg vaak als vanzelfsprekend gezien. Maar in regio’s als Sub-Sahara Afrika is dat zeker niet het geval. De meeste mensen zijn niet verzekerd en betalen een hoge prijs voor ziektekosten. Dit leidt tot nog grotere armoede. Ook laat de kwaliteit van de zorg te vaak te wensen over.

PharmAccess organiseert enerzijds zorgverzekeringen voor mensen die anders niet naar de dokter kunnen gaan. Anderzijds zorgt PharmAccess ervoor dat klinieken stapsgewijs de kwaliteit van de zorg kunnen verbeteren en biedt leningen aan om te kunnen investeren in de kliniek of het ziekenhuis. Door middel van digitale technologie vergroot PharmAccess het effect van deze aanpak. PharmAccess wordt al sinds 2012 gesteund door de Postcode Loterij.

PharmAccess

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking
Gesteund sinds
2012
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4.500.000,-