Simavi en de Postcode Loterij: een gezond leven voor iedereen

Simavi verbetert de gezondheid van mensen in kwetsbare gemeenschappen in Azië en Afrika. Blijvend. Dat doen ze door te investeren in een gezonde basis: water, toiletten, hygiëne, geplande en gezonde zwangerschappen en veilige bevallingen.

Simavi heeft als doel om in 2020 de gezondheid van tien miljoen mensen in kwetsbare gemeenschappen in Azië en Afrika structureel te hebben verbeterd.
Om dit te bereiken, werken ze samen met de lokale bevolking en met strategische partners als overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Simavi wordt sinds 1998 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Simavi van de loterij 24,4 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Simavi

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking
Gesteund sinds
1998
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 24,4 miljoen

Hoe maakt Simavi het verschil?

Samen met gemeenschappen

Simavi gelooft in de kracht van mensen. Als mensen zelf verantwoordelijkheid nemen en gaan samenwerken ontstaan er positieve veranderingen. Ze helpen gemeenschappen om zich te organiseren en kennis en ervaringen te delen. Ze doen dat onder andere samen met lokale leiders, gezondheidswerkers en scholen.

Samen met partners

Vaak zijn problemen te complex om als gemeenschap op te lossen. Daarom brengt Simavi de gezondheidsproblemen van mensen onder de aandacht van overheden. Zij werken samen met het bedrijfsleven om producten en diensten te leveren die de gezondheid verbeteren. Ook maatschappelijke organisaties, zoals de lokale partners en andere internationale organisaties die werken aan gezondheid, worden betrokken. Deze gedegen aanpak zorgt ervoor dat de veranderingen die tot stand worden gebracht blijvend zijn.

Samen maken we het verschil

Hun kracht ligt in het samenbrengen en verbinden van álle partijen: mensen die verandering willen, in hun doelstellingen geloven, mensen die met ze samenwerken, in ze investeren, die doneren, een actie organiseren, hen ondersteunen. En natuurlijk mensen waarvan ze kunnen leren. Want samen brengen ze hun droom dichterbij: een gezond leven voor iedereen.

Steun Simavi en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 105 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van Simavi

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Simavi ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Extra project 2014 - € 2.060.000 - 1 Week Extra

Benieuwd naar het werk van Simavi?

Naar de website