Simavi en de Postcode Loterij: veilig drinkwater en toiletten voor iedereen

Schoon water en een toilet: niemand kan zonder. Veilig drinkwater is een mensenrecht! Maar toegang tot veilig water, toiletten en hygiëne is nog verre van vanzelfsprekend. Zeker voor meisjes en vrouwen. Bovendien komen de rechten, gezondheid en gelijkheid van meisjes en vrouwen nog verder onder druk te staan door klimaatverandering. Simavi werkt met lokale partners aan projecten in Afrika en Azië die ervoor zorgen dat vrouwen en meisjes toegang krijgen tot water, een toilet en een gelijke behandeling.

Simavi werkt al bijna een eeuw aan een gezonde en gelijkwaardige wereld. Tegenwoordig hebben we partners in 10 Afrikaanse en Aziatische landen. We streven naar een wereld waarin alle vrouwen en meisjes gebruik kunnen maken van hun recht op water en sanitatie, met als resultaat een gezondere en rechtvaardigere samenleving. Simavi wordt sinds 1998 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Simavi van de loterij ruim 26 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Simavi

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking
Gesteund sinds
1998
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4.500.000,-