Stichting de Vrolijkheid en de Postcode Loterij: aandacht voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra

Stichting de Vrolijkheid zet zich in voor kinderen en jongeren in Nederlandse asielzoekerscentra. Deze jonge vluchtelingen zijn afkomstig uit landen waar geweld en onderdrukking aan de orde van de dag zijn. Ze hebben indringende ervaringen achter de rug en hebben hun vertrouwde leven en omgeving achter zich moeten laten. Hun bestaan in Nederland blijft vaak nog jarenlang uiterst onzeker.

Voor en met deze kinderen, jongeren en hun ouders organiseert Stichting de Vrolijkheid in 27 azc’s creatieve activiteiten. Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om hun verhaal vorm te geven. Om zelfvertrouwen en talent te ontwikkelen. Om ervaringen te verwerken én om even kind te kunnen zijn.

De Vrolijkheid wordt sinds 2008 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 10,7 miljoen euro van de loterij.

Stichting de Vrolijkheid

Thema's
Sociale Cohesie in Nederland
Gesteund sinds
2008
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 10,7 miljoen

Hoe geeft Stichting de Vrolijkheid de kinderen de aandacht die ze verdienen?

Het gezin vormt de basis


De Vrolijkheid organiseert veel Ouder-kind projecten. Het gezin zorgt ervoor dat kinderen zich kunnen ontwikkelen en geeft hen het gevoel ergens bij te horen. Ouder-kind-projecten hebben dus niet alleen effect op de kinderen zelf maar ook op hun directe omgeving. Dit maakt de kans groter op duurzame verandering en maakt het betrekken van ouders/verzorgers voor kinderen van onschatbare waarde.

Vrolijke Nesten

Kinderen in asielzoekerscentra krijgen vaak extreme, chronische stress te verduren. De vlucht uit het thuisland, onzekerheid over het verblijf in Nederland, angst voor uitzetting en het steeds weer verliezen van vriendjes en vriendinnetjes, kunnen een zware belasting zijn. Stichting de Vrolijkheid biedt kinderen van 6-12 jaar in het Vrolijke Nest, een speciale woonkamer waar zij huiswerk kunnen maken, kunnen ontspannen met een kopje thee of regelmatig deelnemen aan een creatieve activiteit.

Jongeren

Vanaf hun 18e mogen jonge bewoners van een azc niet meer school. Verveling, doelloosheid en depressie liggen op de loer. Stichting de Vrolijkheid organiseert met en voor deze vergeten doelgroep creatieve projecten om ze te activeren en hen de kans te geven net als andere jongeren hun talenten te ontwikkelen en hun dromen waar te maken.

Steun Stichting de Vrolijkheid en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 105 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee!

Bijzondere projecten van Stichting de Vrolijkheid

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Stichting de Vrolijkheid ook een extra schenking voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over dit extra project.

Extra project najaar 2019 - € 1.595.000 - BEELD//FORMERS

Extra project 2016 - € 1.715.000 - Een veilig nest in niemandsland

Fotocredits: Marina Pronk Fotocredits: Marina Pronk

Benieuwd naar het werk van Stichting de Vrolijkheid?

Naar de website