Stichting de Vrolijkheid en de Postcode Loterij: aandacht voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra

Stichting de Vrolijkheid zet zich in voor kinderen en jongeren in Nederlandse asielzoekerscentra. Deze jonge vluchtelingen zijn afkomstig uit landen waar geweld en onderdrukking aan de orde van de dag zijn. Ze hebben indringende ervaringen achter de rug en hebben hun vertrouwde leven en omgeving achter zich moeten laten. Hun bestaan in Nederland blijft vaak nog jarenlang uiterst onzeker.

Voor en met deze kinderen, jongeren en hun ouders organiseert Stichting de Vrolijkheid in 27 azc’s creatieve activiteiten. Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om hun verhaal vorm te geven. Om zelfvertrouwen en talent te ontwikkelen. Om ervaringen te verwerken én om even kind te kunnen zijn.

De Vrolijkheid wordt sinds 2008 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 10,7 miljoen euro van de loterij.

Stichting de Vrolijkheid

Thema's
Sociale Cohesie in Nederland
Gesteund sinds
2008
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4.095.000,-