Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en de Postcode Loterij: vluchtelingen de kans op een nieuwe toekomst bieden

Oog voor gevlucht talent

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF biedt hoogopgeleide vluchtelingen de kans zich verder te ontwikkelen. Ze biedt financiële hulp en begeleiding bij de (voorbereiding op de) studie en ondersteunt hen bij het vinden van werk dat aansluit bij hun competenties.

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF wordt sinds 2001 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft het UAF van de loterij 18,8 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Niemand wil later vluchteling worden

Bioloog, verpleegkundige, advocaat of architect worden. Iedereen heeft wel een toekomstdroom. Maar wat als je wel de droom hebt, maar niet de kans krijgt. Wel het talent hebt, maar niet de taal spreekt. Wat als je wel het diploma hebt, maar toch niet je vak mag uitoefenen.

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Thema's
Sociale Cohesie in Nederland
Gesteund sinds
2001
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 18,8 miljoen

Hoe zorgt het UAF ervoor dat het talent van hoogopgeleide vluchtelingen niet verloren gaat?

Advies en begeleiding

Het UAF adviseert hoogopgeleide vluchtelingen over hun studiekeuze, ondersteunt hen bij het ontwikkelen van hun taal- en studievaardigheden, en begeleidt hen tijdens de studie en bij het vinden van een baan die aansluit bij hun competenties.

Financiële steun

Het UAF steunt hoogopgeleide vluchtelingen met giften en leningen, zodat zij een studie in het hoger onderwijs kunnen volgen. Dit geld is uitsluitend bedoeld voor studie gerelateerde kosten zoals collegeld, taalcursussen, boeken, computers, reiskosten en andere studiekosten.

Belangen behartigen

Het UAF treedt op als belangenbehartiger van hoger opgeleide asielzoekers en vluchtelingen in Nederland. Haar doel is het beïnvloeden van het beleid van gemeenten, provincies en de landelijke overheid rondom zaken die van belang zijn voor onze doelgroep. Ook mengt het UAF zich nadrukkelijk in maatschappelijke discussies en zoekt ze gericht de publiciteit op.

Arts

Steun Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en andere Goede Doelen

We steunen 103 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt:

Eenmalige schenking 2017 - € 4.000.000

Extra project 2016 - € 1.510.000 - Refugees@campus

Extra project 2013 - € 3.020.000 - Startbaan

Extra project 2010 - € 1.380.000 - De Werkelijkheid

Ouderenhulp

Benieuwd naar het werk van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF?

Naar de website