UNICEF en Postcode Loterij: Samen werken aan een goede kindertijd voor iedereen

UNICEF zorgt ervoor dat kinderen een goede kindertijd kunnen hebben en helpt kinderen bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie.
Want UNICEF gelooft dat er zoveel begint bij een kind. Maar dan moet het wel kind kunnen zijn. Miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school. Talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes als mazelen en krijgen goede voeding. UNICEF werkt hard aan de bestrijding van de aidsepidemie en helpt kinderen die er het slachtoffer van zijn geworden. Waar een noodsituatie heerst, is UNICEF. Zij zijn bij rampen en oorlogen direct ter plaatse en zorgt ervoor dat kinderen en hun families kunnen overleven. Kinderen die er alleen voor staan, krijgen van UNICEF bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting.

UNICEF wordt sinds 1993 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft UNICEF van de loterij 388,3 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

UNICEF

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking, Mensenrechten
Gesteund sinds
1993
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 68.969.000,-

Hoe zorgt UNICEF voor Kinderrechten?

UNICEF helpt kinderen over de hele wereld bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie

Miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school. Talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes als mazelen en krijgen goede voeding. UNICEF werkt hard aan de bestrijding van de aidsepidemie en helpt kinderen die er het slachtoffer van zijn geworden.

UNICEF is waar een noodsituatie heerst

UNICEF is bij rampen en oorlogen direct ter plaatse en zorgt ervoor dat kinderen en hun families kunnen overleven. Kinderen die er alleen voor staan, krijgen van UNICEF bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting.

UNICEF is actief in 190 landen

UNICEF verenigt en verbindt en maakt geen onderscheid naar ras, geloof, nationaliteit of politieke gezindheid.

unicefhoe.jpg