UNICEF en Postcode Loterij: Samen zorgen we ervoor dat ieder kind, kind kan zijn

Ieder kind kan de toekomst bepalen. Ieder kind verdient de kans om groots te worden. Sterker nog, daar heeft ieder kind recht op. Wereldwijd groeien te veel kinderen op in slechte omstandigheden. Ze zijn ondervoed, gaan niet naar school, zijn op de vlucht of gaan gebukt onder geweld of armoede. Ze hebben geen toegang tot basiszorg, zijn kwetsbaar voor misbruik en kinderarbeid en leven in constante onzekerheid. UNICEF is er voor deze kinderen. Als ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie bereikt UNICEF meer, voor meer kinderen en op meer plekken dan wie ook. UNICEF voedt, beschermt en schoolt elk jaar miljoenen kinderen. Voor ieder kind van nu en de toekomst van ons allemaal.

UNICEF

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking, Mensenrechten
Gesteund sinds
1993
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 71.303.000,-

Hoe zorgt UNICEF voor Kinderrechten?

UNICEF voedt, beschermt en schoolt elk jaar miljoenen kinderen

Miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school. Talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes als mazelen en krijgen goede voeding. UNICEF werkt hard aan de bestrijding van de aidsepidemie en helpt kinderen die er het slachtoffer van zijn geworden.

UNICEF is er voor, tijdens en na een humanitaire ramp en blijft zolang dat nodig is

UNICEF is bij rampen en oorlogen direct ter plaatse en zorgt ervoor dat kinderen en hun families kunnen overleven. Kinderen die er alleen voor staan, krijgen van UNICEF bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting.

UNICEF is actief in 190 landen

UNICEF verenigt en verbindt en maakt geen onderscheid naar ras, geloof, nationaliteit of politieke gezindheid.

unicefhoe.jpg