UNICEF en Postcode Loterij: Samen werken aan een goede kindertijd voor iedereen

UNICEF zorgt ervoor dat kinderen een goede kindertijd kunnen hebben en helpt kinderen bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie.
Want UNICEF gelooft dat er zoveel begint bij een kind. Maar dan moet het wel kind kunnen zijn. Miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school. Talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes als mazelen en krijgen goede voeding. UNICEF werkt hard aan de bestrijding van de aidsepidemie en helpt kinderen die er het slachtoffer van zijn geworden. Waar een noodsituatie heerst, is UNICEF. Zij zijn bij rampen en oorlogen direct ter plaatse en zorgt ervoor dat kinderen en hun families kunnen overleven. Kinderen die er alleen voor staan, krijgen van UNICEF bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting.

UNICEF wordt sinds 1993 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft UNICEF van de loterij 388,3 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

UNICEF

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking, Mensenrechten
Gesteund sinds
1993
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 388,3 miljoen

Hoe zorgt UNICEF voor Kinderrechten?

UNICEF helpt kinderen over de hele wereld bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie

Miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school. Talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes als mazelen en krijgen goede voeding. UNICEF werkt hard aan de bestrijding van de aidsepidemie en helpt kinderen die er het slachtoffer van zijn geworden.

UNICEF is waar een noodsituatie heerst

UNICEF is bij rampen en oorlogen direct ter plaatse en zorgt ervoor dat kinderen en hun families kunnen overleven. Kinderen die er alleen voor staan, krijgen van UNICEF bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting.

UNICEF is actief in 190 landen

UNICEF verenigt en verbindt en maakt geen onderscheid naar ras, geloof, nationaliteit of politieke gezindheid.

Groep kinderen

Steun UNICEF en andere Goede Doelen

We steunen 105 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van UNICEF

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft UNICEF ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Extra project 2018 - € 1.469.000 - Verbetering ondervoedingskliniek en regionale centra

Extra project 2017 - € 2.500.000 - TeamUp! i.s.m. War Child en Save the Children

Extra project 2016 - € 1.930.000 - Een tweede kans voor bevrijde kindsoldaten

Twee meisjes met UNICEF-tassen

Benieuwd naar het werk van UNICEF?

Naar de website