IUCN NL

Bescherm de natuurbeschermer

Steeds vaker botsen natuurbeschermingsorganisaties enerzijds en overheden/bedrijven anderzijds. Wereldwijd worden elke week drie natuurbeschermers vermoord. Een veelvoud daarvan krijgt dagelijks te maken met bedreigingen, intimidaties en fysiek geweld. Het project ‘Bescherm de natuurbeschermer’ verbetert de veiligheid van bedreigde natuurbeschermers in Colombia, Peru, DR Congo, Indonesië en de Filipijnen. IUCN NL werkt hiervoor samen met Milieudefensie, Friends of the Earth International en Global Witness. Samen met lokale partners werkt IUCN NL onder meer aan een registratiesysteem om beter inzicht te krijgen in de problematiek, veiligheidstrainingen en maatregelen, het documenteren van bewijs voor strafzaken en het in veiligheid brengen van natuurbeschermers bij acuut gevaar. Ook gaan we bij gezaghebbende instanties pleiten voor erkenning van natuurbeschermers als groep die reëel gevaar loopt. Het project ‘Bescherm de natuurbeschermer’ loopt van 2016-2019.

2016 - Bescherm de natuurbeschermer

Project
Het project ‘Bescherm de natuurbeschermer’ verbetert de veiligheid van bedreigde natuurbeschermers in Colombia, Peru, DR Congo, Indonesië en de Filippijnen.
Bijzonder project in
2016
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.180.000