Kinderfonds MAMAS

Children’s Hospital

Het Red Cross Kinderziekenhuis in Kaapstad is één van de beste kinderziekenhuizen in de wereld en het enige gespecialiseerde kinderziekenhuis in Sub-sahara Afrika. Maar het was sterk verouderd. Dankzij een bijdrage van de Postcode Loterij kon Kinderfonds MAMAS  een nieuwe, state of the art operatievleugel in het Red Cross Children’s Ziekenhuis in Kaapstad bouwen: de LOLO WING. De nieuwe afdeling is helemaal van deze tijd, ruim opgezet met acht nieuwe operatiekamers en voorzien van alle denkbare moderne apparatuur. Aanvullend is ook de ‘Surgical Ward D’ gerenoveerd, waar kinderen voor en na hun operatie verzorgd worden. Dankzij dit enorme project kan het kinderziekenhuis jaarlijks duizenden kinderen meer opereren en verzekeren van de beste zorg.

De huidige status van het project

In september 2009 is de Lolo Wing, Surgical Centre of Excellence for Children, in gebruik genomen. Er worden nu 12 procent meer kinderen geopereerd dan voorheen mogelijk was en dit wordt ieder jaar meer. De wachtlijsten zijn sterk afgenomen, de kwaliteit van de zorg is ongelofelijk verbeterd, de opnameduur is verkort en de vleugel is een leerplaats geworden voor artsen vanuit de hele wereld. Kinderchirurg Alp Numanoglu zegt: “De Lolo Wing is een fascinerende en inspirerende plek waar iedere medewerker ongelofelijk trots op is! Maar belangrijker zijn natuurlijk de duizenden kinderen die hier jaarlijks terechtkunnen, ongeacht hun ras, achtergrond of sociaaleconomische status, en ook voor de meest complexe operaties. De Lolo Wing redt levens!”

Ook de armste kinderen

Het Red Cross Children’s Hospital behandelt ook kinderen die niet verzekerd zijn of niet kunnen betalen voor medische zorg (ongeveer 90 procent). Zonder dit kinderziekenhuis hadden zij geen enkele kans gemaakt. Er worden per jaar meer dan 250.000 kinderen behandeld. Circa veertig procent van hen heeft hiv/aids. Het overgrote deel van de aandoeningen is het gevolg van armoede, zoals ondervoeding, tuberculose, kwetsbaarheid voor infecties of brandwonden.

2007 - Children’s Hospital

Project
Dankzij een bijdrage van de Postcode Loterij kon Kinderfonds MAMAS een nieuwe, state of the art operatievleugel in het Red Cross Children’s Ziekenhuis in Kaapstad bouwen: de LOLO WING.
Bijzonder project in
2007
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 3.400.000