Aidsfonds

Doorbraak in aidsbestrijding: de laatste slag

Bijna één op de drie mensen in het Afrikaanse Swaziland heeft hiv. De hele samenleving lijdt onder de gevolgen hiervan. Al eerder ging, met de steun van de Postcode Loterij, het MaxART droomproject ' Doorbraak in aidsbestrijding' in Swaziland van start. Het grootschalig testen en behandelen van mensen met hiv bleek zeer succesvol.

In het tweede deel van dit MaxART project dat in september 2014 van start is gegaan, wordt onderzocht of het mogelijk is om de verspreiding van hiv in Swaziland voorgoed te stoppen. Eerder kregen mensen pas een behandeling op het moment dat hun afweersysteem verslechterd was. Nu krijgen mensen die meedoen aan dit onderzoek direct nadat ze positief zijn getest, een behandeling met hiv-remmers aangeboden, ongeacht hun afweersysteem. Het is wereldwijd de eerste keer dat deze preventiemethode op grote schaal in de praktijk getest wordt en de verwachtingen.

Doorbraak in aidsbestrijding: de laatste slag

Project
Onderzoeken of het mogelijk is om de verspreiding van hiv in Swaziland voorgoed te stoppen.
Bijzonder project in
2015
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.990.000