Dierenbescherming

Goed en groen dierentransport

De Dierenbescherming vangt in 30 opvangcentra jaarlijks ruim 23.500 dieren op. De door vrijwilligers bemande dierenambulances van de Dierenbescherming zijn onontbeerlijk voor de hulp aan dieren in nood. Steeds vaker stuit de Dierenbescherming op situaties waarin zij dieren moeten vervoeren zonder dat zij tijdens de rit acute medische zorg nodig hebben. Hiervoor gebruikt de Dierenbescherming nu ambulances. Maar daardoor kunnen deze ambulances niet tegelijkertijd ingezet worden voor acute medische noodhulp. Ook komt het steeds vaker voor dat niet één of twee dieren vervoerd moeten worden, maar een grote groep (zoals grote aantallen katten die uit de woning van een eigenaar gehaald moeten worden, het zogenoemde ‘animal hoarding’). Ook hiervoor ontbreken adequate vervoermiddelen.

Update september 2016: Grote groep honden vervoerd in Animal Rescue Vehicle

Na een noodkreet van een fokker uit Susteren, heeft de Dierenbescherming onlangs 26 hondjes overgebracht naar dierenopvangcentrum ’t Noordbroek in Almelo. Het gaat om onder meer chihuahua's, shih tzu's, Maltezer leeuwtjes, mopshondjes en Chinese naakthondjes. Dankzij de inzet van een duurzame Animal Rescue Vehicle (ARV) konden alle dieren in één keer worden vervoerd. 

De 26 hondjes werden opgehaald met een Animal Rescue Vehicle (ARV), een speciaal ingerichte wagen voor het vervoer van grote aantallen dieren. De Dierenbescherming heeft er zeven kunnen aanschaffen dankzij een extra gift van de Nationale Postcode Loterij. De wagens zijn verspreid over het land gestationeerd, klaar om ingezet te worden bij gebeurtenissen en calamiteiten als deze.

Daarnaast schaft de organisatie dertig duurzame elektrische dierentransporters aan om in te zetten voor vervoer van dieren zonder acute medische zorgbehoefte. De Dierenbescherming plaatst de wagens over verschillende opvangcentra van de Dierenbescherming in alle hoeken van Nederland, zodat ze snel op de benodigde plekken aanwezig kunnen zijn en eventueel gezamenlijk ingezet kunnen worden. Daarnaast plaatst de organisatie bij die locaties zonnepanelen, om de elektrische transporters van groene stroom te voorzien. Met deze nieuwe vervoermiddelen kan de Dierenbescherming geplande en meer gespecialiseerde ritten op een efficiënte manier uitvoeren en kunnen de ambulances beschikbaar blijven voor waar zij oorspronkelijk zijn bedoeld: acute dierennoodhulp.

Meer informatie over de Animal Rescue Vehicle kunt u vinden op de website van de Dierenbescherming.

Goed en groen dierentransport

Project
Aanschaf van diverse duurzame elektrische dierentransporters.
Bijzonder project in
2015
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.700.000