Edukans

Leerlingen in Malawi krijgen STER-school

In Malawi gaan steeds meer kinderen naar school. Goed nieuws, maar het zorgt ook voor nieuwe problemen. Klassen zijn overvol, soms wel met 70 leerlingen. Bij veel scholen zijn geen toiletten, waardoor meisjes niet naar school gaan als ze ongesteld zijn. Edukans werkt aan STER-scholen, zodat het onderwijs voor alle kinderen zinvol is.

Op een goede school (STER-school):

- is er een goede en veilige leeromgeving.
Dat betekent dat kinderen dicht bij huis naar school kunnen. Dat er goede klaslokalen zijn met voldoende schoolmeubilair, toiletten, schoon water en elektriciteit.

- zijn de lessen leuk en leerzaam.
Er is lesmateriaal voor alle leerlingen. Kinderen leren er lezen, schrijven en rekenen, maar leren ook hoe je met elkaar om gaat. Ze krijgen les over hygiëne, gezonde voeding en seksualiteit. krijgen kinderen les van goede leerkrachten. Zij betrekken leerlingen actief bij de les en zorgen ervoor dat de lessen uitdagend zijn.

- is de organisatie in orde.
De school houdt de voortgang van de leerlingen bij en heeft goede contacten met de lokale overheid en pabo’s. hebben ouders en de gemeenschap inspraak en helpen mee. Ouders weten hoe belangrijk onderwijs is voor hun kind. Deze integrale aanpak op scholen werkt echt en laat ook op langere termijn goede resultaten zien.

Leerlingen in Malawi krijgen STER-school

Project
Edukans werkt aan STER-scholen, zodat het onderwijs voor alle kinderen zinvol is.