De 12Landschappen, IVN, Dierenbescherming, Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, IUCN NL, ARK, Waddenvereniging, Goois Natuurreservaat, Dutch Caribbean Nature Alliance, Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland

Nederlandse natuur in beeld

Het edelhert zien lopen over het ecoduct bij het Goois Natuurreservaat, een zeepaardje zien zwemmen voor de Zeeuwse kust en de kraanvogel zien broeden bij het Fochteloërveen. Allemaal bijzondere momenten voor natuurbeschermers die ze vaak niet kunnen delen met het grote publiek omdat er geen bewegend beeld van beschikbaar is. 11 beneficiënten (De 12Landschappen, IVN,Dierenbescherming, Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, IUCN NL, ARK, Waddenvereniging, Goois Natuurreservaat, DCNA,Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland) van de loterij gaan met elkaar zorgen dat 1.000 uur bewegend materiaal van bijzondere natuurmomenten beschikbaar komt.

Bestaand materiaal wordt verzameld en 250 uur nieuw materiaal wordt gemaakt door gespecialiseerde natuurfilmers. Het Instituut voor Beeld en Geluid bundelt het materiaal in een digitale beeldbank. Via een geavanceerd zoek- en bestelsysteem kunnen deze beelden binnen enkele minuten worden gezocht en gedownload. Omdat het materiaal voor iedereen beschikbaar is, zijn de gebruiksmogelijkheden enorm.

Natuurbescherming is belangrijk maar voor veel mensen onzichtbaar werk. Met inspirerend beeldmateriaal kan het grote publiek informatie krijgen over de mooie en bijzondere resultaten van dit werk. Met het project blijft kostbaar beeldmateriaal voor altijd bewaard en beschikbaar.

Nederlandse natuur in beeld

Project
Zorgen dat 1.000 uur bewegend materiaal van bijzondere natuurmomenten beschikbaar komt.
Bijzonder project in
2010
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.740.000