African Parks Network

Restoration Liwonde National Park & Nkhotakota Wildlife Reserve

Afrikaanse parken staan onder zware druk van stropers. In Azië worden er hoge prijzen betaald voor slagtanden van olifanten en de hoorn van neushoorns. Werden er in 2007 nog 13 neushoorns gestroopt in Afrika, in 2014 lag dit aantal al op 1215. En tussen 2010 en 2012 waren er maar liefst meer dan honderdduizend olifanten slachtoffer.

Dankzij de extra bijdrage van de Postcode Loterij zijn in drie Afrikaanse parken de reguliere teams die het park beschermen, uitgebreid met een extra eenheid.

Deze ‘elite teams’ zijn extra getraind en hebben ook een aparte uitrusting voor hun werk, zoals nachtkijkers, kogelvrije vesten en helmen. Ook heeft African Parks extra kunnen investeren in communicatiemiddelen, werken ze samen met o.a. Interpol en geven ze beloningen voor informatie tegen stropers.

Dankzij de deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij zijn veel van de kosten van deze teams gedurende vijf jaar gedekt. De parken waar het hier om gaat zijn: Garamba in de Democratische Republiek Congo, Odzala-Kokoua in Congo en Zakouma in Tsjaad.

Restoration Liwonde National Park & Nkhotakota Wildlife Reserve

Project
Bescherming van 225.00 hectare natuurreservaat door beheer, onderwijs en sociale voorzieningen.
Bijzonder project in
2016
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.625.000