African Parks Network

Restoration Liwonde National Park & Nkhotakota Wildlife Reserve

In Malawi is African Parks in 2015 gestart met het herstel van twee parken: Liwonde National Park en Nkhotakota Wildlife Reserve. In Liwonde moet er een einde komen aan de stroperij en veelvuldig conflict tussen de bevolking en olifanten die uitbreken. Het veel grotere Nkhotakota krijgt een tweede kans, nadat het al eerder grotendeels leeg gestroopt is. Onderdeel van het plan is het zekerstellen van beide parken en een megaverhuizing van 500 olifanten, waarmee de olifantenpopulatie in Malawi voor de komende jaren zeker wordt gesteld.

Dankzij een Extra Projectbijdrage van de Nationale Postcode Loterij van €2.6 miljoen  kan African Parks in 2016 een nieuw hek plaatsen om Liwonde National Park, in beide het Law Enforcement team versterken en gedurende zomer 2016 en 2017 aan de slag met de megaverhuizing, waarbij Nkhotakota 500 olifanten ontvangt vanuit Liwonde en Majete Wildlife Reserve, een ander park in Malawi dat al sinds 2003 onder management van African Parks is en waar de olifantenpopulatie de afgelopen jaren dankzij goede bescherming bijna verdubbeld is.

African Parks besteedt veel aandacht aan informatieverstrekking en bewustwording van de locale bevolking rondom beide parken. Door parken aantrekkelijk te maken voor toeristen wordt ook een economische impuls gegeven aan de regio.

Dankzij deze Extra Project bijdrage van de Nationale Postcode van €2.6 miljoen creëert African Parks een veiligere omgeving voor zowel dier als mens en wordt er de olifantenpopulatie van Malawi zeker gesteld. Dit project wordt ook vastgelegd in een documentaire.

2016 - Restoration Liwonde National Park & Nkhotakota Wildlife Reserve

Project
Bescherming van 225.000 hectare natuurreservaat door beheer, onderwijs en sociale voorzieningen.
Bijzonder project in
2016
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.625.000