Dutch Caribbean Nature Alliance

Save our sharks

Haaien hebben over het algemeen een slecht imago door onder andere films zoals ‘Jaws’ waarin haaien onterecht zijn afgeschilderd als gevaarlijke monsters. Deze roofdieren zijn juist onmisbaar voor gezonde ecosystemen in de oceanen. Bijna de helft van alle haaiensoorten wereldwijd wordt met uitsterven bedreigd en ze hebben onze hulp hard nodig. Ook in de wateren van Aruba, Curaçao, Bonaire, Saba, St. Eustatius en St. Maarten verdwijnen haaien in een alarmerend tempo. DCNA wil ervoor zorgen dat haaien van hun slechte imago afkomen en streeft naar effectieve bescherming van haaien en hun omgeving.

Met hulp van de Postcode Loterij heeft DCNA het project ‘Save Our Sharks’ opgestart. Een intensieve samenwerking tussen diverse betrokken partijen is van belang om de haaien in de Caribbean effectief te kunnen beschermen. Daarom werken natuurparken, lokale vissers, wetenschappers, overheden, kustwachters, eilandbewoners en duikers samen in het project . Er wordt gestreefd naar het stoppen van de vangst van haaien en naar maatwerk oplossingen die de haaien daadwerkelijk beschermen en helpen behouden. Daarnaast leren zowel de bewoners en bezoekers van de eilanden als de Nederlanders thuis veel over haaien. Dit geeft een realistischere kijk op de haai en het maakt mensen bewustwat een bijzondere dieren er in ons koninkrijk leven.

Save our sharks

Project
Een intensieve samenwerking tussen diverse betrokken partijen om de haaien in de Caribbean effectief te kunnen beschermen.
Bijzonder project in
2015
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.660.000