European Climate Foundation

The Arctic under threat

Door de toenemende scheepvaart en door het smelten van het ijs in het Noordpoolgebied lopen steeds meer scheepvaartroutes door het kwetsbare Arctische gebied. Roetuitstoot van zogenaamdeHeavy Fuel Oil dwarrelt neer op de sneeuw. De sneeuw reflecteert daardoor minder zonlicht en absorbeert meer warmte waardoor de Noordpool twee keer zo snel opwarmt. Voor de Zuidpool is in 2011 al een verbod op het gebruik van Heavy Fuel Oil uitgevaardigd. De European Climate Foundation (ECF) wil met dit project zorgen dat in 2020 ook een verbod bestaat op het gebruik van deze olie in het Arctische gebied. Zij combineert hierin politieke lobby, mobilisatie van progressieve marktleiders in de scheepvaartindustrie en een publiekscampagne in samenwerking met de in Nederland bekende klimaatjournalist Bernice Notenboom.

The Arctic under threat

Project
Door politieke lobby, mobilisatie van progressieve marktleiders in de scheepvaartindustrie en een publiekscampagne een verbod op het gebruik van 'Heavy Fuel Oil' afdwingen.
Bijzonder project in
2016
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.410.000