AMC Foundation: Medicijn voor de maatschappij

De AMC Foundation (het fonds van het Amsterdam UMC) wil dat medicijnen voor zeldzame ziekten (zogenaamde weesgeneesmiddelen) langdurig en betaalbaar beschikbaar zijn voor patiënten.

De apotheek van het Amsterdam UMC gaat deze geneesmiddelen zelf bereiden. Via een landelijk kennisplatform betrekt de organisatie artsen en patiënten direct bij de ontwikkeling van medicijnen. Ook onderzoekt het Amsterdam UMC de wet- en regelgeving om er zeker van te zijn dat de geneesmiddelen goed en veilig gebruikt worden en goed beschikbaar zijn. De AMC Foundation wil zo voorkomen dat farmaceuten exorbitant hoge prijzen kunnen vragen voor medicijnen voor zeldzame ziekten. En ervoor zorgen dat ook andere ziekenhuizen deze medicijnen kunnen voorschrijven aan patiënten.

AMC Foundation

Gesteund sinds
2019
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 3.000.000
Martijn_DuimenOmhoog.png

Steun AMC Foundation en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 150 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee