AMC Foundation: Medicijn voor de maatschappij

De AMC Foundation (het fonds van het Amsterdam UMC) wil dat medicijnen voor zeldzame ziekten (zogenaamde weesgeneesmiddelen) langdurig en betaalbaar beschikbaar zijn voor patiënten.

De apotheek van het Amsterdam UMC gaat deze geneesmiddelen zelf bereiden. Via een landelijk kennisplatform betrekt de organisatie artsen en patiënten direct bij de ontwikkeling van medicijnen. Ook onderzoekt het Amsterdam UMC de wet- en regelgeving om er zeker van te zijn dat de geneesmiddelen goed en veilig gebruikt worden en goed beschikbaar zijn. De AMC Foundation wil zo voorkomen dat farmaceuten exorbitant hoge prijzen kunnen vragen voor medicijnen voor zeldzame ziekten. En ervoor zorgen dat ook andere ziekenhuizen deze medicijnen kunnen voorschrijven aan patiënten.

De AMC Foundation heeft sinds 2019 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is de AMC Foundation een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

AMC Foundation

Gesteund sinds
2019
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4.000.000
Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE