CARE Nederland en de Postcode Loterij: samen voor meer menswaardigheid

CARE Nederland strijdt voor minder armoede en sociale onrechtvaardigheid.
De organisatie richt zich op vrouwen en meisjes, omdat zij één van de belangrijkste sleutels tot armoedebestrijding vormen.

De Postcode Loterij steunt CARE vanaf 2011 en sinds de start van de samenwerking heeft CARE 7,6 miljoen euro ontvangen. Mede door de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij kan CARE Nederland zich blijven inzetten voor meer menswaardigheid.

CARE Nederland

Thema's
Ontwikkelings-samenwerking
Gesteund sinds
2011
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 6.000.000,-

Hoe zorgt CARE Nederland voor minder armoede en meer sociale rechtvaardigheid?

Noodhulp

CARE verleent noodhulp aan de allerarmsten die getroffen worden door natuurrampen en conflicten. CARE Nederland blijft langdurig aanwezig in de rampgebieden en start direct met de wederopbouw. Want dat is nodig om mensen in nood op de lange termijn echt te helpen.

Verbeteren economische en sociale positie van vrouwen

Vrouwen in conflictgebieden zijn extra kwetsbaar, vaak zijn ze slachtoffer van verkrachtingen en seksueel geweld. CARE Nederland geeft speciale aandacht aan vrouwen en meisjes. Uitgerust met de juiste kansen en middelen kunnen vrouwen hele families en gemeenschappen uit de armoede tillen. Bijvoorbeeld door het starten van een eigen bedrijfje.

Hoe_CARE.jpg

Bijzondere projecten van CARE Nederland

Naast de reguliere bijdrage heeft CARE een extra bijdrage voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over dit extra project dat door de steun van de Postcode Loterij mede mogelijk is gemaakt. 

Extra project 2019 - Een nieuwe weg voor Syrische vluchtelingen

Humberto_Duimen.png

Steun CARE Nederland en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 100 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Werk_CARE.jpg

Benieuwd naar het werk van CARE Nederland?

Naar de website