Dirk Kuyt Foundation

Dirk Kuyt, Nederlandse topvoetballer, steunt en organiseert met zijn Dirk Kuyt Foundation sportevenementen en projecten voor mensen met een beperking.

Vanuit een persoonlijke drive en interesse heeft Dirk Kuyt een bewuste keuze gemaakt om de gehandicapten-sport in Nederland te ondersteunen. Voor velen is sporten een vanzelfsprekend iets, maar voor mensen met een beperking is dit niet het geval. Juist voor deze groep wil hij sportevenementen mogelijk maken, zodat zij kunnen ervaren hoe leuk sporten kan zijn. Niet alleen als fysieke inspanning, maar ook voor de verbreding van hun sociale omgeving is het van belang.

Mede dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kan de Dirk Kuyt Foundation jaarlijks ruim 150 sportevenementen en projecten ondersteunen voor mensen met een beperking.

De Dirk Kuyt Foundation heeft sinds 2012 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is de Dirk Kuyt Foundation een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Dirk Kuyt Foundation

Gesteund sinds
2012
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 500.000