Fairfood en de Nationale Postcode Loterij: voor een duurzaam en eerlijk voedselsysteem voor mens en natuur

Fairfood is een innovatieve belangenorganisatie die streeft naar een eerlijke en transparante voedselketen. De organisatie wil de sociaal economische omstandigheden van kwetsbare arbeiders, zoals kleine boeren en vissers, in de voedingsindustrie verbeteren. Daarnaast streven ze naar een duurzaam voedselsysteem met respect voor mensenrechten, het milieu en een bloeiende economie.

Fairfood zorgt ervoor dat de meest kwetsbaren in de voedselindustrie een fatsoenlijk en eerlijk leven kunnen leiden. Dit doen ze door in dialoog te gaan met bedrijven in de voedsel- en drankindustrie. Ook informeren ze overheden, voedselarbeiders en boeren over hun rechten en te trainen over onderhandelingstechnieken en consumenten te mobiliseren.

Fairfood wordt sinds 2009 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Fairfood van de loterij 6,6 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Fairfood

Thema's
Ontwikkelings-samenwerking
Gesteund sinds
2009
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.500.000,-

Hoe zorgt Fairfood voor een duurzaam en eerlijk voedselsysteem?

Fairfood richt zich momenteel op drie aandachtspunten

1. Leefbaar loon - streven naar een leefbaar loon voor alle werkers in de voedselketens;

2. Eerlijke prijs - Het aanpakken van de onevenwichtigheden in de macht tussen kopers en verkopers door het verhogen van de prijs die voor de producten wordt betaald aan kleine boeren;

3. Veiligheid en gezondheid – Het garanderen van veilige en gezonde werkomstandigheden voor werkers.

Onderzoek, beleidsbeïnvloeding, partnerschappen en capaciteitsontwikkeling

De missie van Fairfood wordt bereikt door middel van onderzoek, beleidsbeïnvloeding, partnerschappen en capaciteitsontwikkeling. Fairfood geeft bijzondere aandacht aan sectoren en regio’s in de voedselindustrie wanneer blijkt dat misbruik in de keten leidt tot een negatieve invloed op de kwaliteit van leven van kwetsbare arbeiders, boeren en hun families.

Fairfood werkt op dit moment aan vijf mondiale projecten

1. Garnalen in Azië

2. Ananas in de Filippijnen

3. Vanille in Madagaskar

4. Tomaten in Marokko

5. Suikerriet in Nicaragua

Bijzondere projecten van Fairfood International

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Fairfood ook een extra schenking voor een bijzondere project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie dit project.

Extra project 2013 - € 1.100.000 - Mindanao: The Land of Promise?

Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

fairfood-benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van Fairfood?

Naar de website