Het Goois Natuurreservaat en de Postcode Loterij: samen voor behoud van de prachtige Gooise natuur

Het Goois Natuurreservaat werkt aan het behoud van de waardevolle kenmerken van landschap, natuur en cultureel erfgoed in het Gooi. De organisatie is eigenaar en beheerder van ongeveer 2800 hectare bossen, heidevelden en eeuwenoude akkers tussen de bebouwde kommen van de Gooise gemeenten. Dankzij deze organisatie kunnen bezoekers elk op hun eigen manier van de terreinen genieten.

Het Goois Natuurreservaat wordt sinds 1997 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking heeft de organisatie van de loterij 26,3 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Het Goois Natuurreservaat

Thema's
Natuurbescherming
Gesteund sinds
1997
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4.500.000,-

Speerpunten van het Goois Natuurreservaat

Goed beheer

Het Goois Natuurreservaat is een uniek stukje Nederland. Om die prachtige natuur, fraaie landschappen en cultuurhistorie te behouden is goed beheer van groot belang.

Ruimte voor recreatie

Het Goois Natuurreservaat is de achtertuin van vele inwoners en wordt dan ook druk bezocht door wandelaars met of zonder hond, fietsers, hardlopers, ruiters, mountainbikers. Het Goois Natuurreservaat biedt daarvoor alle ruimte met honderden kilometers aan kwalitatief goede wandel-, fiets- en ruiterpaden.

Verbinden

Het ontsnipperen en verbinden van natuurgebieden is een belangrijk speerpunt voor het Goois Natuurreservaat. Het Gooi is op vele plekken doorsneden door wegen en spoorlijnen; voor veel dieren onneembare barrières. Vandaar dat zij hard werken aan de realisatie van ecologische verbindingen. Het bekendste voorbeeld is Natuurbrug Zanderij Crailoo, maar inmiddels zijn er ook over de A27 (Zwaluwenberg) en de A1 (Laarderhoogt) ecoducten aangelegd.

speerpunten-goois.jpg
Carolien.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

Bijzondere projecten van het Goois Natuurreservaat

Met de reguliere, jaarlijkse bijdrage en extra schenkingen heeft het Goois Natuurreservaat bijzondere projecten gerealiseerd. Lees hieronder meer over deze projecten.

Extra project 2010 - € 2.740.000 - Nederlandse natuur in beeld

goois-benieuwd.jpg
Fotocredit: Bart Siebelink

Benieuwd naar het werk van het Goois Natuurreservaat?

Naar de website