Het Vergeten Kind

Ruim 100.000 kinderen in Nederland worden thuis dagelijks geconfronteerd met ernstige problemen. En duizenden kinderen kunnen niet eens meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. Het Vergeten Kind zet zich in voor deze kinderen. 

Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders kunnen zorgen voor een negatief klimaat waardoor de kinderen niet de positieve aandacht krijgen die ze zo hard nodig hebben. Zo raken ze eenzaam, komen in een sociaal isolement en hun ontwikkeling komt in de knel. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Het Vergeten Kind wil dat kinderen er niet alleen voor staan, zij zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. 

Weer even ‘gewoon’ kind zijn

Mede dankzij de bijdrage van de Postcode Loterij kan Het Vergeten Kind zich richten op het ontwikkelen van impactvolle programma’s die ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen even ‘gewoon’ kind kunnen zijn. Door plezier al hun zorgen vergeten, op adem komen, spelen, vriendschappen sluiten, positieve herinneringen maken en meedoen. Daarnaast voert Het Vergeten kind programma’s en projecten uit die bijdragen aan een stabiel en veilig thuis voor alle kinderen in Nederland, het liefst in hun eigen gezin. Door de overheid en jeugdaanbieders aan te jagen het belang van alle kinderen centraal te stellen in beleid en uitvoering, zodat de kwaliteit van de zorg en hulp verbetert. 

Het Vergeten Kind heeft sinds 2012 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is Het Vergeten Kind een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Het Vergeten Kind

Gesteund sinds
2012
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 800.000