Lucille Werner Foundation

In Nederland wonen ongeveer 2 miljoen mensen met een handicap. In onze samenleving heeft een handicap vaak een negatief imago en de Lucille Werner Foundation wil dat beeld doorbreken. De foundation stimuleert een positieve beeldvorming rond mensen met een handicap en helpt hen te denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Door het inzetten van mediaprojecten, zoals televisieprogramma’s en evenementen, wil de Lucille Werner Foundation de beeldvorming van mensen met een handicap op een positieve manier beïnvloeden. Zo initieerde de foundation televisieprogramma’s als de Mis(s) Verkiezing, voor vrouwen met een handicap, de CAP Awards, voor personen met een handicap met een bijzonder talent, de Cappies, voor kinderen met een handicap met een bijzonder talent, de kinderserie Caps Club, met kinderen met een handicap in de hoofdrol, en de Minister van Gehandicaptenzaken.

Business Walk of Fame

Behalve het initiëren van televisieprogramma’s is een andere belangrijke pijler van de Lucille Werner Foundation, opgericht door Lucille Werner, om mensen met een handicap en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Het uiteindelijke doel is dat iedere persoon met een handicap een passende en duurzame arbeidsplaats vindt.

Zo organiseert de Lucille Werner Foundation ieder jaar de Business Walk of Fame. Tijdens dit evenement presenteren krachtige werknemers met een handicap hun CAPTalk (CAPabilityTalk), een variant op de bekende TEDTalk. Behalve hun persoonlijke verhaal laten zij horen hoe het bedrijfsleven hen de omstandigheden biedt om een succesvolle carrière op te bouwen. En zo andere mensen met een handicap te stimuleren om ook succesvol te worden op de werkvloer.

Mede dankzij de bijdrage van de Postcode Loterij kan de Lucille Werner Foundation haar initiatieven verder ontplooien.

Lucille Werner Foundation

Gesteund sinds
2012
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.000.000
Martijn_DuimenOmhoog.png

Steun Lucille Werner Fonds en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 150 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee