Stichting Kinderpostzegels Nederland en de Nationale Postcode Loterij: samen sterk voor de ontwikkeling van kwetsbare kinderen

Stichting Kinderpostzegels geeft kwetsbare kinderen ontwikkelingskansen voor een betere toekomst. Met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie financiert de stichting jaarlijks honderden projecten gericht op de bescherming en ontwikkeling van kwetsbare kinderen in Nederland en het buitenland.

In Nederland financiert Stichting Kinderpostzegels programma’s voor pleegzorg en werkt zij aan het voorkomen van kindermishandeling. In het buitenland maakt de organisatie projecten mogelijk voor verbetering van meisjesrechten, de bescherming van kinderen tegen geweld en het uitbannen van kinderarbeid. Onder het motto ‘voor kinderen door kinderen’ brengt Kinderpostzegels daadkracht, kennis en ervaring, geld, actie en support bij elkaar voor deze kinderen.

Stichting Kinderpostzegels wordt sinds 2013 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 4,5 miljoen euro van de loterij.

Stichting Kinderpostzegels Nederland

Thema's
Sociale Cohesie in Nederland, Ontwikkelings- samenwerking
Gesteund sinds
2013
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4,5 miljoen

Op welke manier realiseert Stichting Kinderpostzegels kansen voor kwetsbare kinderen?

Samenwerken

Stichting Kinderpostzegels werkt altijd samen met organisaties die hun visie delen. Het gaat dan om lokale partners, scholen, ouders, overheid en natuurlijk om de kinderen zelf. De organisatie kijkt altijd vooruit met hun partners: de steun van Kinderpostzegels houdt een keer op, en hoe zorgen ze dat ze dan zelf door kunnen gaan?

Hier en in het buitenland

Stichting Kinderpostzegels zet zich in voor kinderen in binnen- en buitenland. In het buitenland zorgen ze dat kinderen naar school gaan, of dat ze veilig kunnen opgroeien. Kinderen in Nederland hebben het vaak erg goed, maar ook hier zijn kinderen die niet mee kunnen komen op school, die gepest of zelfs mishandeld worden. Stichting Kinderpostzegels geeft ook deze kinderen een kans om zich te ontwikkelen en het mooiste uit zichzelf te halen.

Voor kinderen, door kinderen

Stichting Kinderpostzegels wil kinderen die wel alle kansen krijgen om zich te ontwikkelen betrekken bij de kansen voor de kwetsbare kinderen: voor kinderen, door kinderen. Zo leren ze ook kinderen die het goed hebben om iets over te hebben voor andere kinderen.

Kinderen met ballonnen

Steun Stichting Kinderpostzegels Nederland en andere Goede Doelen

We steunen 103 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Projecten van Stichting Kinderpostzegels

Met de reguliere, jaarlijkse bijdrage kan Stichting Kinderpostzegels bijzondere projecten realiseren. Lees hieronder meer over een aantal van deze projecten.

Extra project 2017 - € 1.990.000 - Huisje, Boompje, Beestje i.s.m. IVN

Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling (LECK)

Stop kinderarbeid

Kinderen in de klas

Benieuwd naar het werk van Stichting Kinderpostzegels?

Naar de website