War Child

Can’t Wait to Learn

 

Can’t Wait to Learn– Educatie op tablets voor kinderen in conflictgebieden

Meer dan 32 miljoen kinderen uit conflictgebieden zien nooit een leraar. Daarom ontwikkelde War Child samen met (inter)nationale projectpartners een innovatieve lesmethode: Can’t Wait to Learn. Dankzij een bijdrage van 5,9 miljoen euro uit het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij, kan War Child sinds 2016 het project opzetten en uitbreiden in Soedan, Oeganda en Libanon.

Achtergrond

Alle kinderen hebben recht op onderwijs. Het geeft kinderen hoop, structuur en concrete kansen op een betere toekomst. Maar scholen bouwen en leraren opleiden kost tijd, infrastructuur en geld. In de tussentijd valt een hele generatie kinderen die dolgraag wil leren, buiten de boot.

Via Can’t Wait to Learn kunnen kinderen dankzij educatieve spellen op tablets toch snel, flexibel en innovatief onderwijs volgen, ook in contexten met beperkte middelen en infrastructuur. Al ruim zesduizend kinderen in Libanon, Soedan en Oeganda kunnen dankzij dit project blijven leren lezen en rekenen, ondanks het geweld in hun land.

Aanpak

Om ervoor te zorgen dat de kinderen zoveel mogelijk leren van de educatieve spellen, is het belangrijk dat zij zich kunnen herkennen in de spellen. Daarom werkt War Child samen met lokale illustrators die aan de hand van verhalen, tekeningen en inbreng van kinderen een passende digitale leeromgevingen ontwerpen. Zo worden de kinderen tijdens het spelen ondergedompeld in een leeromgeving die hun eigen omgeving weerspiegelt. Onderzoek heeft bewezen dat ze daardoor meer gemotiveerd zijn en beter kunnen leren.

Afgestemd op officiële onderwijscurricula
De op maat gemaakte spellen bevatten ingebouwde instructies, praktische oefeningen en een leermanagementsysteem dat de voortgang van kinderen bijhoudt. De leerdoelen zijn afgestemd op officiële onderwijscurricula en goedgekeurd door nationale ministeries. Hierdoor kan War Child waar ook ter wereld kinderen kwaliteitsonderwijs bieden.

Stand van zaken

Wat begon als e-Learning Soedan, een kleinschalig testproject, geeft ondertussen kinderen in drie landen toegang tot lees- en wiskundeonderwijs in hun officiële onderwijstaal, van het land waar ze zich bevinden. War Child breidt het project de komende jaren verder uit om zo nóg meer kinderen te bereiken. Naast spellen in het Arabisch en Engels wordt er gekeken naar de behoefte en mogelijkheid om het programma ook in het Frans te ontwikkelen. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar de effectiviteit van Cant’Wait to Learn en het effect op de ontwikkeling van kinderen. Al deze bevindingen worden meegenomen in het opschalen van het project.

 

In alle landen zijn belangrijke samenwerkingsverbanden aangegaan met lokale organisaties en internationale hulporganisaties. Zij zijn essentiële partners om de lesmethode de komende jaren mee te ontwikkelen, te testen, te implementeren en op te schalen.

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij komen War Child en haar partners iedere dag een stap dichterbij hun droom: aan het eind van 2020 maar liefst 100.000 kinderen getroffen door conflicten toegang geven tot goed en effectief onderwijs

 

 

2016 - War Child: Can’t Wait to Learn

Project
Alle kinderen toegang tot goed, effectief en aantrekkelijk onderwijs geven door middel van een innovatieve onderwijsmethode.
Bijzonder project in
2016
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 5.900.000