Dr. Denis Mukwege Foundation & Human Rights Watch

Wereldwijde beweging van slachtoffers van seksueel geweld

Conflict-gerelateerd seksueel geweld, zoals verkrachting, is een internationale misdaad die de vrede en veiligheid ondermijnt. Slachtoffers, mannen en vrouwen van jong tot oud, hebben vaak tot lang na het conflict nog last van fysieke en psychische problemen en dit heeft daarmee invloed op de gehele samenleving. Stigmatisering zorgt ervoor dat ze door hun families vaak verstoten worden en hun werk kwijt raken.

Na een eerste succesvol verlopen internationale bijeenkomst van slachtoffers in 2017 steunt de Dr. Denis Mukwege Foundation een wereldwijde beweging van slachtoffers van seksueel geweld. Het uitwisselen van ervaringen helpt hen de traumatische ervaringen te verwerken. Ook worden slachtoffers aangemoedigd hun verhalen op te schrijven zodat die als getuigenis vastgelegd kunnen worden. Het netwerk geeft de slachtoffers bovendien zowel lokaal als internationaal een krachtige stem tegen deze afschuwelijke vorm van geweld. Samen zullen zij voor hun rechten en voor herkenning strijden en op internationaal niveau tot actie tegen seksueel geweld als oorlogswapen aanzetten.

2018 - Dr. Denis Mukwege Foundation & Human Rights Watch: A Global Survivor Movement to end rape as a weapon of war

Project
Wereldwijde beweging van slachtoffers van seksueel geweld
Bijzonder project in
2018
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 965.000,-