Hivos en de Postcode Loterij: samen voor een vrije, eerlijke en duurzame wereld

Hivos gelooft in moedige mensen. Samen met hen werkt de organisatie aan gelijkwaardige en inclusieve samenlevingen, en aan de strijd tegen machtsmisbruik en de desastreuze gevolgen van de klimaatcrisis. Hivos slaat de handen ineen met activisten, journalisten, ondernemers, kunstenaars en innovatieve organisaties in veertig landen. Zij hebben de originele ideeën voor lokale oplossingen en het lef ze uit te voeren. Hivos ondersteunt hen met kennis, contacten, geld en bescherming en komt samen met hen op voor een vrije, eerlijke en duurzame wereld.

Hivos wordt al sinds 2007 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Hivos van de loterij 35 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Foto header: Tsvangirayi Mukwazhi

Hivos

Thema's
Mensenrechten, Klimaat
Gesteund sinds
2007
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 11.750.000,-

Wat zijn de belangrijkste speerpunten van Hivos?

Gendergelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie

Zonder gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie bestaat er geen vrije en rechtvaardige samenleving. Daarom strijdt Hivos voor gelijke rechten en gelijkwaardige kansen voor alle mensen, ongeacht genderidentiteit- en expressie, geslacht, seksuele oriëntatie, etniciteit, leeftijd, beperkingen, religie of culturele achtergrond.
Hivos vindt dat de stemmen van gemarginaliseerde, gediscrimineerde en uitgesloten groepen gehoord moeten worden en dat hun rechten op alle niveaus worden erkend en gerespecteerd. Daarbij richt de organisatie zich in het bijzonder op (jonge) vrouwen en LHBTIQ+-personen.

Klimaatrechtvaardigheid

Goed en effectief klimaatbeleid begint volgens Hivos bij het betrekken van groepen die onevenredig hard worden getroffen door de klimaatcrisis. Daarom werkt Hivos samen met vrouwen, jongeren, inheemse groepen, arme stadsbewoners en kleine boeren. Hivos richt zich op het opbouwen van een sterke beweging van maatschappelijke organisaties met een gemeenschappelijke klimaatagenda en helpt hen met het krijgen van brede steun en financiering voor lokale klimaatoplossingen.

Burgerrechten en digitalisering

ver de hele wereld staan burgerrechten en vrijheden onder druk: verdeeldheid neemt toe, de meest kwetsbaren worden uitgesloten en het vertrouwen in democratische instellingen neemt in rap tempo af. Deze ontwikkelingen worden door de toenemende, ongelijke digitalisering alleen maar versterkt. Gelukkig ziet Hivos ook kansen om mensen, organisaties en initiatieven te steunen die tegengas durven geven. Samen bouwen zij aan inclusieve en open samenlevingen waarin iedere stem telt en wordt gehoord.

Hivos Suggestie speerpunten Credit Clementino Amaral.jpg
Credit: Clementino Amaral

Bijzondere projecten van Hivos

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Hivos extra schenkingen van de Postcode Loterij ontvangen voor bijzondere projecten. Zie hieronder meer informatie over een aantal van de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Extra bijdrage 2021 - All Eyes on the Amazon - € 4.000.000

Extra bijdrage 2020 - € 1 miljoen - Hivos Food & Lifestyle Fund

Droomfonds 2017 - € 14.825.000 - Alle ogen op de amazone

Humberto_Duimen.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

Hivos Optie 1 onderste foto (credit Mateo Barriga.jpg

Benieuwd naar het werk van Hivos?

Naar de website