Vogelbescherming en de Postcode Loterij: samen actief voor vogels en hun leefgebieden

Vogelbescherming: samen voor vogels en natuur

Vogelbescherming zet zich samen met zoveel mogelijk mensen in voor de bescherming van vogels en natuur; van achtertuin tot Afrika. Overal waar vogels zijn is de Vogelbescherming actief: in steden met vogelvriendelijke tuinen, op het platteland met boeren, in de belangrijke natuurgebieden en wereldwijd met haar partners In BirdLife International in meer dan honderd landen. Vogelbescherming verbindt mensen, bedrijven en instellingen om vogels en natuur te beschermen. Met velen kan er meer bereikt worden.

De Vogelbescherming wordt sinds 1996 door de Nationale Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Vogelbescherming van de loterij 64,4 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Vogelbescherming

Thema's
Natuurbescherming
Gesteund sinds
1996
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 64,4 miljoen

Hoe gaat de Vogelbescherming te werk?

Groene vogelvriendelijke steden
Iedereen kan wat doen voor vogels in zijn directe omgeving, in de tuin en zelfs op het balkon. Vogelbescherming werkt met zoveel mogelijk mensen aan groene vogelvriendelijke steden. Daarmee maken we ons land een stuk leefbaarder; voor vogels en mensen!
Bescherming vogelgebieden
Nederland is heel belangrijk voor miljoenen trekvogels. Vogelbescherming zorgt voor een goede bescherming van de belangrijkste Nederlandse vogelgebieden zoals de Waddenzee, de Zeeuwse Delta, het IJsselmeer en de grote rivieren. Zonder deze gebieden overleven de trekvogels hun jaarlijkse wereldreis niet.
Samenwerken met boeren
Vogelbescherming werkt met boeren, vrijwilligers en bedrijven aan een vogelvriendelijk landelijk gebied. Juist in het boerengebied zijn door intensivering heel veel vogels verdwenen. De Vogelbescherming wil weer een landelijk gebied vol grutto’s, kieviten en steenuilen.

Vrouw in de duinen

Steun de Vogelbescherming en andere Goede Doelen

We steunen 105 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Project Polderpracht Terschelling

Benieuwd naar het werk van de Vogelbescherming?

Naar de website