Wereld Natuur Fonds en de Postcode Loterij: samen geven we de aarde door

Het Wereld Natuur Fonds werkt wereldwijd aan de bescherming van bedreigde dieren en hun leefomgeving. Zo bouwen ze aan een toekomst waarin mens en natuur in harmonie kunnen leven.

Het Wereld Natuur Fonds wordt al vanaf 1993 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft het Wereld Natuur Fonds met hulp van de loterij 418,3 miljoen euro ontvangen voor de bescherming van de wereldwijde natuur.

Wereld Natuur Fonds

Thema's
Natuurbescherming
Gesteund sinds
1993
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 88.400.000,-

Welke zaken staan er voor het Wereld Natuur Fonds centraal?

Samenwerken

In al haar projecten en programma's zoekt het Wereld Natuur Fonds de samenwerking met andere partijen. Dat zijn bijvoorbeeld overheden, bedrijven, lokale bevolking en partnerorganisaties. Hun werk is daardoor een combinatie van met je laarzen in de modder staan en in pak deelnemen aan vergaderingen of onderhandelen over een internationaal verdrag.

Slimme oplossingen en voorbeeldprojecten

Door te zoeken naar slimme oplossingen en door in voorbeeldprojecten te laten zien hoe deze in de praktijk werken, kunnen ze de lokale bevolking en de overheid overtuigen om de natuur te beschermen. De projecten worden altijd door mensen uit het land zelf uitgevoerd, samen met de lokale bevolking en de overheid. Als zij ‘eigenaar’ worden van het project is er een goede kans op succes.

Onafhankelijk en voorkeur voor dialoog

Het Wereld Natuur Fonds is onafhankelijk, niet religieus en niet partij-politiek gebonden. Zij zijn kritisch en gaan harde confrontaties niet uit de weg, als het belang van de natuur dat vraagt. Dialoog heeft daarbij altijd de voorkeur, met gevoel voor realiteit. Met deze houding proberen ze overheden, het publiek en het bedrijfsleven te inspireren en te overtuigen van noodzakelijke veranderingen.

wnfmidden.jpg

Bijzondere projecten van het Wereld Natuur Fonds

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft het Wereld Natuur Fonds ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Extra bijdrage 2022 - € 2.000.000 - Natuur als bondgenoot tegen overstromingen in Limburg

Droomfonds 2020 - € 16.900.000 – Onbegrensd door Afrika

Extra bijdrage 2019 - € 2.000.000 – Bescherming Amazone

Droomfonds 2015 – € 13.500.000 – Natuurherstel Haringvliet

Extra project 2014 – € 2.380.000 – Peperpot, Nature Park Tales, Trails & Treasures

Droomfonds 2014 – € 14.400.000 – Neushoorns zijn goud waard

Humberto_Duimen.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

werkwnf.jpg

Benieuwd naar het werk van het Wereld Natuur Fonds?

Naar de website