War Child, Save the Children en UNICEF Nederland

TeamUp!

Op dit moment verblijven er meer dan 21.000 mensen in Nederlandse opvangcentra. Bijna 8.000 hiervan zijn kinderen onder de 18 jaar. Gevluchte kinderen in Nederland hebben veel meegemaakt. In het land van herkomst en tijdens de reis naar Nederland zijn ze blootgesteld aan oorlog, geweld en stressvolle situaties. Helaas stopt de onzekerheid en stress hier niet. In Nederland moeten kinderen vaak verhuizen en maken zij zich zorgen om hun ouders en vrienden. Hierdoor zijn ze bang en onzeker geworden. TeamUp doet hier wat aan!

TeamUp biedt gestructureerde recreatieve sport-, spel- en dansactiviteiten zodat kinderen van 6 tot 18 jaar leren hoe ze met hun gevoel moeten omgaan. De vaardigheden die ze bij TeamUp opdoen, zijn gekoppeld aan sociaal-emotionele thema’s. Die komen weer van pas in hun dagelijks leven. Zo leren kinderen spelenderwijs omgaan met bijvoorbeeld angst, stress of boosheid.

TeamUp draait inmiddels in ruim twintig opvanglocaties door het hele land; een flinke uitbreiding die vorig jaar mede mogelijk is gemaakt door een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. In 2018 zullen War ChildSave the Children en UNICEF Nederland op nog meer locaties TeamUp opzetten.

 

War Child, Save the Children en UNICEF Nederland: TeamUp!

Project
Het versterken van de veerkracht van gevluchte kinderen in Nederland
Bijzonder project in
2017
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.500.000,-