Natuurmonumenten en de Postcode Loterij: Samen sterk voor het behoud van onze natuur

Hart voor de natuur

Natuurmonumenten zet zich met hart en ziel in om natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed te bewaren. Door dit werk kan iedereen blijven genieten van de natuur om ons heen.

Natuurmonumenten wordt al ruim 30 jaar door de loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Natuurmonumenten met hulp van de loterij al € 435,5 miljoen mogen ontvangen voor de bescherming van de Nederlandse natuur.

Natuur-monumenten

Thema's
Natuurbescherming
Gesteund sinds
1990
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 75.677.966,-

Hoe zorgt Natuurmonumenten voor het behoud van onze natuur?

Natuur aankopen

Natuurmonumenten koopt gebieden om deze te beschermen tegen bedreigingen als verwaarlozing of vernietiging door bijvoorbeeld bouwprojecten. Zo wordt de natuur beschermd eigendom en kunnen we deze een mooie, schone toekomst geven.

Eigen beheer

Natuurmonumenten beheert ruim 350 natuurgebieden met een totale oppervlakte van meer dan 100.000 hectare. Elk gebied wordt op maat onderhouden. We kijken goed naar wat een stuk natuur nodig heeft, veel of juist weinig onderhoud bijvoorbeeld. Helemaal afgestemd op het ecosysteem van de betreffende plek.

Natuur voor jong en oud

Bijna alle gebieden die Natuurmonumenten beheert zijn vrij toegankelijk. Het is voor ons belangrijk dat iedereen toegang heeft tot de natuur. Daarom organiseren we naast de beheer- en behoudprojecten ook veel leuke activiteiten om jong en oud te stimuleren om buiten in de natuur van alles te beleven.

natuurmonumenten_hoe.jpg
692bdf4e-ec31-439f-9681-0c0ad356b995_image4551472580611219684.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

natuurmonumenten_benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van Natuurmonumenten?

Naar de website