UNHCR, War Child en Stichting Vluchteling

Samen voor Syrië

Al bijna vier jaar lang verkeert Syrië in oorlog, waar vooral gewone burgers, en in het bijzonder kinderen, het slachtoffer van zijn. Al meer dan drie miljoen mensen sloegen op de vlucht naar landen als Libanon, Turkije en Jordanië. De VN Vluchtelingenorganisatie UNHCR, War Child en Stichting Vluchteling slaan de handen ineen om vanuit eigen expertise de hulp te bieden die de Syrische bevolking het meest nodig heeft.

Door de samenwerking tussen War Child, UNHCR en Stichting Vluchteling  worden in Syrië en Libanon de meest kwetsbare slachtoffers van het conflict beschermd en weerbaarder gemaakt. In Syrië krijgen mensen toegang tot goede medische zorg in een vaste en een mobiele medische kliniek. In Libanon worden opvangcentra opgeknapt, zodat vluchtelingen een beter onderdak hebben. In zowel Syrië als Libanon krijgen kinderen psychosociale zorg en worden beter beschermd tegen geweld.

Samen voor Syrië

Project
Vanuit eigen expertise de hulp te bieden die de Syrische bevolking het meest nodig heeft.
Bijzonder project in
2014
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 3.070.000